Luftrenare                
Vattenrenare G1 Plus
Transdermala plåster
Teeccino örtkaffe
Chicza tuggummi
* * Fyndhörna * *
Handla i nätbutiken
Prislista
Vad säger kunderna?
Vad säger pressen?
Fakta om svenskt dricksvatten
Luftmiljö och anjoner
Vetenskapliga studier
Nyhetsbrev
Kontaktinformation
Sprouting Health - bättre hälsa och miljö för alla
 
    Teeccino koffeinfritt örtkaffe

Teeccino
Örtkaffe

Ekologiskt och koffeinfritt
omtyckt kaffe-alternativ.
KRAV-certifierat.

 

För alla som längtat och letat, som inte tål, vill eller får dricka kaffe - här finns Teeccino!

Det bryggs som kaffe, smakar som kaffe, doftar som kaffe, och ser ut som kaffe - men - det är ju inte kaffe! :-)

Det finns också i flera jättegoda smakblandningar som gör det till en helt ny sorts njutningsdryck som bara måste upplevas!

Teeccino är skapat av Caroline McDougals, en ikon i örtte-branschen som i mer än 30 år ligger bakom många globala teframgångar.
Hon har lyckats med att ta fram det allra mest kaffelika som finns att köpa idag, och med flera utsökta smakrika blandningar!

Samtliga Teeccino-sorter som presenteras här nedan är KRAV och USDA-certifierade, GMO-fria och Kosher-godkända.


Välj mellan nedanstående smaker
Smakerna som finns hos oss är uppdelade i 2 olika serier som heter Mediterranean och Maya.

Bra att veta för dig som är glutenintolerant:
Enligt tillverkaren så har oberoende mätlaboratorier inte kunnat påvisa något gluten i brygderna från Mediterranean och Maya-serien. Även om deras ingredienser innehåller en liten mängd gluten så passerar det inte ut någon mätbar nivå i själva brygden när man använder sig av bryggpappersfilter och Teeccino´s teepåsar.

Fraktpriser kan du se i tabellen längst ned på sidan.


Mediterranean
Den rika halten av rostade mandlar lägger en utsökt nötighet över en robust fyllig brygd med accentuerad sötma av dadlar och fikon.
Serien är fulländad för dem som brukar vilja ha socker i sitt kaffe. Många finner det onödigt att söta dessa smaker ytterligare.

Meditarranean finns i följande smaker:

 Mediterranean Vanilla Nut, bryggmalet Vanilla Nut - Mellanrostad och smaksatt med krämig vanilj från Mexico.
Genom att dricka den så hjälper du de inhemska samhällena att bedriva ett hållbart näringsliv som bevarar regnskogen.


Innehåll: Rostad ekologisk carob, ekologiskt korn, ekologisk cikoriarot, ekologiska eller vanliga dadlar, mandlar, naturligt vanilj-extrakt, naturlig nötsmak och ekologiska fikon.
Allergeninfo: Innehåller mandlar.
   Mediterranean Vanilla Nut, 10st teepåsar Vanilla Nut finns som:
312 gram malet           Pris 109 kr
10st teepåsar             Pris 59 krMaya
Maya har en mörkrostad bas med en tydlig, ren smak som föredras av dem som uppskattar den bittra karaktären av osötat kaffe.

De vildväxande ramon-nötterna skördas i Guatemala´s regnskog.
Maya-folket bryggde av många hälsoskäl en dryck på rostade ramonfrön, långt innan ens kaffebönan hittade dit över Atlanten.

1% utav Maya-försäljningen doneras av Teeccino till utbildning och näringslära för kvinnor och barn i Centralamerika.

Maya finns i följande smaker:

 Maya French Roast, bryggmalet French Roast - Intensiv djup ton av kaffe från mörkrostade ramonfrön skapar en sötmafri robust, koncentrerad karaktär.

Innehåll: 100% ekologisk. Rostad carob, korn, cikoriarot, ramonfrön, naturlig kaffesmak.

Allergeninfo: Ramon-nöt innehåller inte några allergen-ämnen som annars brukar finnas i nötter, då den klassas som ett frö snarare än en nöt. Produkten kan dock innehålla spårämnen av mandlar.
  Maya French Roast, 10st teepåsar Maya French Roast finns som:
312 gram malet           Pris 109 kr
10st teepåsar             Pris 59 kr
 Maya Chocolate, bryggmalet ekologiskt örtkaffe Chocolaté - Sammetslen choklad lagd över en lyxig, djup kaffekaraktär med ett uns av hetta från chili.

Innehåll: 100% ekologisk. Rostad carob, korn, cikoriarot, ramonfrön, ekologisk kakao, naturlig chokladsmak och chiliflingor.

Allergeninfo: Ramon-nöt innehåller inte några allergen-ämnen som annars brukar finnas i nötter, då den klassas som ett frö snarare än en nöt. Produkten kan dock innehålla spårämnen av mandlar.
  Maya Chocolate, 10st teepåsar Maya Chocolaté finns som:
312 gram malet           Pris 109 kr
10st teepåsar             Pris 59 kr


Vad säger örtkaffedrickarna själva?
Är du nyfiken på vad kunderna tycker om den? Deras inskickade upplevelser kan du ta del av under Vad säger kunderna?.Hur tillagar man Teeccino?
Du brygger den såsom kaffe, för du kan använda den i alla sorters kaffebryggare, pressobryggare, perkolatorer och espressomaskiner.

På förpackningen finns angivet hur mycket pulver som ska blandas per andel vatten. Alla har vi dock olika tycke och smak: en del vill ha det dubbelt så starkt och andra vill ha det mycket svagt.
Med en kaffebryggare doserar du det enkelt så som du vill ha det.

Tips 1! Att tänka på vid espresso-bryggning:
Överfyll inte filtret, det behöver finnas lite utrymme kvar eftersom Teeccino sväller under bryggningen. Tryck samman pulvret i filtret med en sked innan.

Tips 2! Vid användning av pappersfilter så kan det i vissa fall ta längre tid för Teeccino att rinna igenom (speciellt när det gäller smaken Chocolaté). Om detta sker hos dig och du vill att bryggningen ska gå snabbare så kan du i stället för ett pappersfilter använda ett permanent nätfilter (dessa brukar ha lite större porer än ett pappersfilter).
Ett permanentfilter gör även brygden mer smakrik och ännu godare.

Tips 3! Teeccino (och även téer och brygder generellt samt matlagning mm) blir både godare och hälsosammare med rent vatten.
Jag kan verkligen rekommendera vattenrenare G1 Plus till detta.


Med Teeccino teepåsar är det enkelt och smidigt, och man kan ha sina favoriter tillhands var man än är. Tillsätt bara varmt rent vatten, doppa påsen flera gånger i början och låt det dra i 3-5 minuter.

Även med teepåsar så kan du dosera hur du vill ha smaken. För den som vill ha det svagt eller mellan så kan varje påse räcka upp till 2-3 koppar. Den som vill ha än mera smak kan lägga två påsar i koppen.

Teepåsen kan också ligga kvar i koppen, för smaken kan nämligen aldrig bli odrickbar såsom téer brukar bli.Förvaring
Teeccino härsknar inte som vanligt kaffe gör. En öppnad påse med bryggmalet behöver därför inte förvaras i kylskåp - stäng bara igen förpackningen med påsförslutningen och ställ den i köksskåpet.


Drycken håller sig länge
Den bryggda Teeccinon håller sig i upp till en vecka om du förvarar den i kylskåp, utan att doften och smaken går förlorad! Om det blir en skvätt över efter fikastunden så behöver den alltså inte slängas.
Ställ den i kylskåpet och värm sedan bara upp den ånyo och njut!   Teeccino för den som alltid är i farten och har fullt upp     Teecchino kan drickas av både vuxna och barn   


Vem kan dricka Teeccino?
Alla kan dricka detta örtkaffe, för Teeccino har inga nackdelar. Den ger inga berg-och-dalbanor i energi och humör, och innehåller inget som är beroendeframkallande, och är inte syrabildande.
Du kan dricka så många koppar du vill per dag, för den gör bara gott i kroppen och för humöret och smaken är helt fantastisk!

Du kan med gott samvete bjuda även barnen på Teeccino till fikat. De mår bara bra av att dricka den, och samtidgt blir det spännande för dem att få känna sig lite vuxna.

Teeccino är också ett mycket bra alternativ till sockerbomben varm choklad, för den finns även i den goda chokladsmaken Maya Chocolaté!

Överraska gärna dina vänner och arbetskamrater på Teeccino utan att de ens vet om vad de får - de kommer att tro att de dricker kaffe. :-)

Teccino lämpar sig även alldeles utmärkt till att serveras på kaféer, restauranger och andra fikaställen. Nu kan ni erbjuda era kunder ett förstklassigt och mycket gott örtkaffe i flera smaker.
Driver ni en servering eller en butik, så hör gärna av er om ni vill bli återförsäljare.Teeccino som en god kopp örtkaffe         Teeccino med vispgrädde        Teeccino till en god lunch


Drick och ät den gott på fler sätt
Förutom att dricka den som den är, så kan du göra latte, äggtoddy och mycket annat, precis som med vanligt kaffe.

Drick den kyld med isbitar under varma dagar! Förvara då brygden i kylskåpet och ta fram den när du behöver svalka ner dig.

Du kan göra mycket goda smoothies med de olika örtkaffesmakerna.

Teeccino är utmärkt även som ingrediens i bakverk och efterrätter.


Vad innehåller Teeccino?
Naturliga kaffearomer finns i ramonfröet, chikoriaroten och faktiskt som små beståndsdelar även i - tro det eller ej - vitlök!
Så därför finns och behövs det inga kaffebönor för att det ska smaka kaffe. Det finns inte ens något te i Teecchino.

Ingredienserna är en blandning av naturligt koffeinfria örter, korn, frukter, rötter, nötter och kryddor.
Varje ingrediens är individuellt mald och rostad innan den blandas med andra för att du ska kunna brygga Teeccino precis som kaffe.

Varje kopp Teeccino innehåller lättupptagligt kalium, vattenlösliga fibrer, tryptofan och inulin som hjälper till att förbättra humöret, matsmältningen och mineralupptaget.
De vattenlösliga antioxidanterna kommer från carob, korn, dadlar, fikon och mandlar.


Allt är naturligt odlat och framtaget
Även om inte alla råvarorna är certifierat ekologiska, så har inte en enda ingrediens blivit utsatt för kemiska substanser.

Anledningen till att Teeccino använder sig av både certifierade och icke certifierade ekologiska dadlar och fikon mm i några produkter, beror på att de certifierade är väldigt dyra. De ocertifierade som Teeccino noga har valt ut är även de ekologiskt odlade.

Teeccino tillåter ingen användning av vare sig konserveringsmedel, glutamater och dess derivat eller propylenglykol i sina produkter.

Det finns inga beståndsdelar från kött, skaldjur, höns, ägg, soja och sojaderivat eller någon ätlig jästsvamp.

Papper och produktkartonger är till 100% gjorda av återvunnet material. Filterpappret i teepåsarna är antingen oblekta eller blekta med syre.

Det är också viktigt för Teeccino att all handel är rättvis (fair trade).


En hjälp för dig som vill sluta dricka kaffe
När du vill sluta dricka kaffe för att bli av med koffeinberoendet, så är Teeccino en stor hjälp på vägen.

Teeccino är så likt dina kafferutiner att övergången blir så mycket enklare. Det blir nämligen likadant som tidigare:
- Samma bryggvanor och samma djuprostade smak och doft!

Om du är mycket svårt koffeinberoende, så börja med att försiktigt blanda lite Teeccino i ditt vanliga kaffe (det är gott och förstör inte kaffesmaken för dig). Öka sedan mängden Teeccino ju längre tiden går. Det kan ta upp till två månader att vänja sig av med koffeinet, för en del tar det bara några veckor.

Med Teeccino får du mer energi och en bättre hälsa! :-)


   

Detta fantastiska örtkaffe finns hemma i lager och kan beställas.


Bryggmalet, 312 gram   Pris: 109 kr/pkt  (inkl. moms)


10 teepåsar, 100 gram  Pris:  59 kr/pkt   (inkl. moms)


Billigare frakt vid flerköp
Här kan du se hur mycket som maximalt får rum i varje fraktpris.

Antal Artikel Posten DHL SP
1-7 st paket teepåsar 58 kr (Ej valbart)
2 st Bryggpaket
+ max 2st paket med teepåsar
58 kr (Ej valbart)
3-5 st Bryggpaket 95 kr 67 kr
6 st Bryggpaket 122 kr 67 krFler bra köptips


Ett 100% ekologiskt och glutenfritt tuggummi som även är KRAV-märkt.
12 goda bitar med smak av mint, spearmint, kanel och lime.

Pris: 21-23 krBrygg och doppa din Teeccino i ett rent gott vatten


Den här ger dig en riktigt bra vattenrening!
Används med stor fördel när du gör din Teeccino.
Kopplas enkelt till din kran.
Rekommenderas!

Pris: 1800 krTransdermala plåster som ger dig vitaminer och antioxidanter mm via huden - klicka här


Fantastisk teknik som ger dig vitaminer och näringsämnen via huden. Hög upptagning (på 95-100%) i kroppen!
11 olika plåster att välja på.

Pris: 209 krOzongenerator med statisk uppsamlare. Klicka på bilden för att läsa om den


Luftrenare XJ-3100A - klicka på bilden


Luftrenare med 5 st renings-tekniker, otroligt tyst och bra nattläge, luktsensor samt autoläge.
För rum upp till 50 m².

Pris: 2200 krLuftrenare XJ-3800-1 - klicka på bilden


Populär och avancerad multi-luftrenare med 7 st renings-tekniker, 2 st luftsensorer, 1 st luktsensor, autoläge, timer och fjärrkontroll.
Ljudnivå från bara 20dB.
Finns i 2 st olika utföranden.
För rum upp till 60 m²

Pris: 2900 kr
 
 


Tillbaka till huvudsidan.Webbsidan är optimerad för Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Copyright © 2003-2018 Sprouting Health.
Gäller samtliga webbsidors innehåll under domänen sproutinghealth.se

Om användning av cookies