Ozongenerator
Luftfilter/UV-lampor  
Vattenrenare            
Massagering
Transdermala plåster
Livs & godis              
* * Fyndhörna * *
Handla i nätbutiken
Prislista
Vad säger kunderna?
Vad säger pressen?
Fakta om svenskt dricksvatten
Luftmiljö och anjoner
Vetenskapliga studier
Nyhetsbrev
Kontaktinformation
Välj mobilskärmsvisning här
Sprouting Health - bättre hälsa och miljö för alla
 
Transdermalt plåster med näringsämnen.   

Transdermala
plåster

Högt upptag på 95-100%.
100% naturligt innehåll.

 
 

Plåsterna är helt plantbaserade och är fria ifrån syntetiska ämnen. De passar därmed även utmärkt för veganer och vegetarianer.
Alla ingredienser är USP-godkända och av mycket hög kvalitet.

För dig som vill veta mer om hur du använder dem bäst och hur de fungerar så kan du läsa om det längre ned på denna sida.


Läkaren i Tidningen Land skrev en artikel om just förträffligheten med trandermala plåster. Den artikeln kan du se på sidan Vad säger pressen?.

Vad kunderna själva berättar och tycker om plåsterna kan du läsa om på sidan Vad säger kunderna?.Fraktpriser kan du se i tabellen längst ned på denna sida.


 Melatonin och Gaba - Transdermalt plåster för dig med sömnproblem Sömn Booster - för dig med melatoninrelaterade sömnsvårigheter. Applicera ett plåster cirka 30 minuter innan läggdags och ämnena frigörs sedan kontinuerligt i upp till 6-8 timmar.

Innehåller:
Melatonin (5 mg)
GABA [gamma-aminosmörsyra] (4 mg)

Total mängd aktiva ingredienser per plåster = 9 mg


Förpackning om 30st plåster:          Pris 229 kr
Beställ här       Transdermalt plåster med B-vitaminer Vitamin B Komplex - för dig som behöver en riktig energikick i kroppen och mental klarhet!

Mycket lämplig även för veganer, vegetarianer, och för dig med B12-brist.


Innehåller:
B1 Tiamin (15 mg)
B2 Riboflavin (15 mg)
B3 Niacin (10 mg)
B5 Pantotensyra (10 mg)
B6 (Pyridoxal-fosfat P5P) (10 mg)
B8 Biotin (100 mcg)
B9 Folsyra (Methylfolate) (200 mcg)
B12 (metylkobalamin) (5000 mcg)
CitiCholine* (5 mg) (* stabiliserad CDP Kolin cytidin 5diphosphocholine)

Total mängd aktiva ingredienser per plåster = 70,3 mg


Förpackning om 30st plåster:          Pris 229 kr
Beställ här      

Information om plåsterna

Samtliga ingredienser i de transdermala plåsterna är USP-godkända och håller en mycket hög kvalitet. USP-standarden innebär att de har genomgått en hög kontroll hos en neutral tredjepartsorganisation som har utfört allt ifrån produkttester, kvalitetskontroller och renhetstester, och de har även har sett över alla dokumentationer och godkänt hela tillverkningsprocessen.


Långsam utförsel av näringsämnena
Inom 10 minuter efter att du har satt på dig plåstret så börjar det långsamt (med slow-release) att transportera ut ingredienserna.
Efter upp till 16-24 timmar har hela mängden förts ut i kroppen.
Det här förfarandet ger en jämnare tillförsel som gör det lättare för kroppen att tillgodogöra sig dem betydligt effektivare.


Hög upptagning i kroppen
Tack vare den poröppnande tekniken och upptagningsförmågan hos huden så tas hela 95-100% av innehållet upp av kroppen!

Detta är mycket effektivt jämfört med den låga upptagningsförmågan från mat och orala kosttillskott som ofta sägs bara ligga kring 10% hos en person med ett väl fungerande tarmsystem.

Ännu lägre är tarmupptagningsförmågan hos personer (och djur) som lider av glutenintolerans och andra mag-/tarmproblem, som därmed har det svårare att få i sig tillräckligt med näring och energi.

Notering: Att verkningsgraden är låg i våra magsystem har vi var till mans kunnat läsa och höra om lite överallt, men jag har själv ännu inte hittat någon studie som visar upptagningsnivåer av olika ämnen hos vare sig friska eller sjuka personer. Jag fortsätter dock att leta och hoppas en dag kunna finna ett eller flera forskarrön kring detta för att presentera under länken vetenskapliga studier.)

Plåstertekniken sägs därför medge att det kan komma in minst 10 ggr lättare via huden och tar sig då rakt ut i blodet och kroppen och transporteras direkt dit där det behövs, utan att passera genom tarmsystemet. Av denna anledning så behöver inte dosmängderna i plåsterna vara lika höga som i piller och kapslar, och ger ändå ett bättre resultat - till fördel för både din hälsa och ekonomi.


Hur ofta kan man använda dem?
Alla förpackningar räcker till en månadsdos för 1 person, dvs för användning av 1 plåster per dygn.

Alla personer har ju dock olika behov, så en del kanske klarar sig alldeles utmärkt med att bara använda 1-3 st plåster i veckan.

Så om du är vid synnerligen god hälsa eller kanske placerar plåsterna på de yngre, eller om du kanske bara vill få förpackningen att räcka längre för att du vill spara pengar, så kan du använda en lägre dags- eller veckodos.
Det gör du enkelt genom att antingen sätta på dem mer sällan, eller så kan du med en ren sax klippa ett plåster i 2-4 bitar och på så sätt använda en mindre plåsterbit om dagen.

Du kan förstås använda flera olika sorters plåster samtidigt om du vill och har behov av det.


Bra ställen att placera dem på
De gör sig allra bäst på rena, torra och hårfria ställen där det finns många blodkärl under det övre hudlagret. I bilderna nedan ser du lämpliga placeringar.

Placerar du det rätt så sitter det kvar, och man kan då även duscha med det utan att det lossnar (jag har gjort det ett flertal gånger och det funkar).
Du bör helst inte placera det där huden ofta rör sig, sträcks eller viks, för då kan det lossna.

När du väl har satt på det så bör det sitta kvar där hela tiden, för om du plockar bort det för att du kanske vill flytta på det så mister det sin vidhäftelseförmåga.

Om du däremot kanske svettas mycket eller är väldigt akrobatisk så kan det lossna av sig självt efter ett tag. Då kan du i så fall fästa det extra bra med hjälp av en lämplig hudtejp, eller fixera det med ett bandage.


Plåster vid levern      Plåster på ryggslutet      Plåster på axeln
Plåster på bringan      Plåster på skuldran

Sätt även gärna bakom örat och på övre insidan av underarmen.Såhär fungerar plåsterna
De består av 3 stycken latexfria skiktlager enligt nedanstående bild.

1) Det övre lagret fungerar både som ett tätande skikt för att se till så att näringsämnena inte kan läcka ut, samt för att skydda plåstret från att ta skada av omgivning och kroppsrörelser.
2) Här finns de aktiva näringsämnena och lagret fungerar som en reservoar.
3) Det sista lagret har tre funktioner. Dels fungerar det som en vidhäftande kontaktyta mot din hud. Det öppnar också upp hudens porer för att skapa en högre upptagningsförmåga för alla närings-ämnena, samt att det fungerar som en transportkanal ut till huden.


Såhär är det transdermala plåstret uppbyggtHar en lång hållbarhetstid
Bäst-före-datum är 3 år efter tillverkningen.


Märker alla personer av en effekt?
Precis som med vanliga orala kosttillskott ger de märkbar effekt för dig om du har brist på eller har ett faktiskt behov av de aktuella ingredienserna. Vissa plåster kan du märka av redan inom timmar samma dag, andra plåster först efter ett antal veckor eller flera månader.

Behov, resultat och tidsperioder är högst indiviuella. En del märker av det väldigt snabbt, andra långsamt, vissa märker inte av något alls.

Är du osäker på vad din kropp behöver så sök upp all information du kan hitta och läs på. Fråga runt bland flera av alla som arbetar och är kunniga inom hälsa och näring, och följ det som står under nästa rubrik.
Testa sedan ett eller flera transdermala plåster som rekommenderas för att passa just ditt behov bäst.


Kan alla använda dessa plåster?
Vänligen observera att informationen om plåsterna inte är avsedd att vare sig diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom. Informationen ska inte betraktas som medicinsk rådgivning.

Hör därför alltid med din läkare först ifall att du går på mediciner eller behandling för något. För om du t.ex har prostata-cancer eller andra cancerformer som kan förvärras om kroppen bildar mer testosteron, eller om du t.ex tar blodförtunnande medicin och vill börja använda ämnen som Ginko Biloba, ingefära eller andra ämnen som kan tunna ut ditt blod, så är det för alla möjliga sjukdomsfall viktigt att du innan du börjar först stämmer av med din läkare utifall att du kanske helt bör undvika en viss typ av naturmedel eller om du behöver gå på tätare kontroller för att ev. justera dosen av din medicin.

Ifall du som är överkänslig brukar få hudirritation vid användning av vanliga sårplåster så kan det det hända att du får en liten rodnad på huden även av de transdermala plåsterna. Det här kan du undvika och minimera genom att inte fästa nästa plåster på samma ställe som det förra.
Plåsterna innehåller dock varken latex eller kolofonium.

OBS! Använd inte dessa plåster som sårplåster.
Frakt tillkommer med:

19 kr vid köp av 1 st
38 kr vid köp av 2 st
92 kr vid köp av 3 st eller fler (sänds som en spårbar försändelse i och med det höga beställningsvärdet)

Tillbaka upp
Fler bra köptips

En garanterat mycket bra vattenrenare - klicka på bilden


Den här ger en riktigt bra vattenrening!
Kopplas enkelt till din kran.
Rekommenderas varmt!

Pris: 1690 krEuro mini-vattenrenare för kranmontering - klicka på bilden


Diskret, liten, effektiv och snygg. Bara 13,5 cm hög.
Monteras enkelt på en kran.

Pris: 729 krDolphin vattenkanna med 4st valbara vattenfilter - klicka på bilden


Effektiv, snygg vattenrenare
med 4 olika valbara filter.
Rymmer 1,6 liter rent vatten.

Pris: 459 kr
En bra och effektiv apparat som tar bort dåliga lukter och tar död på bakterier, mögel och mikrober.
Pris: 1895 krKolloidalt silver Plus 20 ppm 1 liter från Planetw OwnEtt 100% ekologiskt och glutenfritt tuggummi som även är KRAV-märkt.
12 goda bitar med smak av mint, spearmint, blandade bär och lime.

Pris: 21-23 kr
 

  Mer om plåsterna:


  Tillverkningsland:   USA
  Plåsterstorlek:        9,7 cm2  (förutom C-vitamin/Glut som är 12,1 cm2)
  Fyrkantiga med rundade hörn

  Plåsterna innehåller inte någon latex och inget kolofonium.  
  De är även helt fria ifrån syntetiska ämnen.

 


Tillbaka till huvudsidan.Denna webbsida är skapad för surfplattor och datorer. Gå gärna till mobilskärmsvisning om du vill se webbsidorna skapade för mobiltelefoner.

Copyright © 2003-2023 Sprouting Health.
Gäller samtliga webbsidors innehåll under domänen sproutinghealth.se

Om användning av cookies